Novosti

Druženje i sportska takmičenja obeležili prvi turnir u malom fudbalu “Kosovska Mitrovica 2020.”

Druženje i sportska takmičenja obeležili prvi turnir u malom fudbalu “Kosovska Mitrovica 2020.”

Prvi turnir u malom fudbalu, za mlađe kategorije- od 2008-2012.godišta, održan je u Hali sportova u Kosovskoj Mitrovici, 28.,29.02. i 01.03.2020.godine.

Preko 300 mališana je došlo iz centralne Srbije i Vojvodine, ali o naši klubovi sa Kosova i Metohije. Kosovska Mitrovica je prvi put, posle 20 godina bila domaćin klubovima-gostima.

Ovaj turnir organizovali Fudbalski Savez Kosova i Metohije, Sportski Savez Kosova i Metohije, tehnički organizator je FK “Rudar” iz Kosovske Mitrovice pod pokroviteljstvom Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, dok su mnogobrojni sponzori pomogli realizaciju turnira: firma “Rad 028”, “Frikom”, kombinat “Vrbas”, “France-car”-Zvečan, Kolašin prevoz, restoran “Grej”, apoteka ” Oreol”, Viva-pro tim, Pik kafa, kafa Buscaglione, Elegance prim, DM petrol, kladionica “Coloseum”, Studentski centar Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, veleprodaja ” Santos” i Sport line.

Preko 300 mališana iz centralne Srbije ugošćeno je kod dece FK “Rudar” a oko 150 je stiglo sa teritorije čitavog Kosova i Metohije.

Od klubova koji su došli sa strane treba napomenuti: FK “Nika”-Beograd, FK “Dinamo”-Pančevo, FK “Juniors”-Novi Pazar, FK ” Bane”-Raška, FK” Crvena Zvezda”-Beograd, FK” Vojvodina”, učestvovalo je preko 40 ekipa.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica – Aleksandar Spirić, zahvalio se organizatorima : ” Hvala svima koji su pomogli da se ovaj turnir realizuje. Hvala roditeljima što su imali poverenja da svoju decu dovedu u naš grad. Ovo je bila ne samo prilika za takmičenje, već i za druženje, sklapanje novih prijateljstava, od kojih će, nadam se, neka prerasti u prijateljstva za čitav život. Srećan sam što se sve više dece okreće sportu, i zdravom načinu života i tako prepoznaju ono što je bolje i sigurnije za njihovu budućnost.

Jasan pokazatelj da je država Srbija uz nas i da smo mi neraskidivi deo nje. Mi treba samo da svojom čvrstom voljom, odlučnošću i jedinstvom pokažemo snagu i istrajnost. Hvala svima koji su ova tri dana bili naši gosti.  Nadam se da će se sledeće godine okupiti u još većem broju, obzirom da je ovo prvi turnir, a da će odavde otići puni pozitivnih i lepih utisaka. ”

Predsednik Fudbalskog Saveza Kosova i Metohije- Igor Uljarević zahvaljuje se ekipama koje su došle , njihovim trenerima, a posebno roditeljima FK ” Rudar” koji su ugostili mališane. Takođe se zahvaljuje svim sponzorima a posebno ekipi Hitne pomoći-Doma zdravlja Kosovska Mitrovica, koji su dežurali sva tri dana.

Trener FK”Crvena Zvezda” iz Beograda za 2012.godište-Ivan Gajić, zahvalio se organizatorima, pohvalio svu decu koja su se takmičila. Po njegovim rečima deca će put Beograda otići puna lepih i pozitivnih utisaka, a došlo je 12 dečaka koji su odigrali 5 utakmica i osvojila 1.mesto u kategoriji 2012.godišta.

Što se tiče  osvojenih plasmana, oni su sledeći :

u kategoriji  2008.godište 3.mesto je osvojio FK “Bane”-Raška; 2. FK ” Vlada Dimitrijević”-Raška i 1. FK”KMF”-Raška;

u kategoriji  2009.godišta 3.mesto je osvojio OFK ” Dif”-Kosovska Mitrovica, 2.mesto FK ” Nika”-Beograd i 1.mesto FK “Rudar”-Kosovska Mitrovica”;

u kategoriji 2010.godišta 3.mesto osvojio je FK ” Kosmet”-Leposavić, 3.mesto FK “Dif”-Kosovska Mitrovica i 1.mesto FK ” Dinamo “- Pančevo;

u kategoriji 2011.godišta 3.mesto osvojio je FK “Dif”- Kosovska Mitrovica, 2.mesto FK ” Juniors”-Novi Pazar i 1. mesto FK ” Dinamo “-Pančevo;

u kategoriji 2012.godišta 3.mesto je osvojio FK ” “28.jun”- Gračanica, 2.mesto FK “Dif”-Kosovska Mitrovica i 1.mesto FK ” Crvena Zvezda”-Beograd.

Služba za odnose sa javnošću

 

 

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©