Menu
Новости

„Дому здравља“ обезбеђени лап-топови за лакши и бржи рад и заштиту пацијената

„Дому здравља“ обезбеђени лап-топови за лакши и бржи рад и заштиту пацијената

Како су прошле године, у марту месецу , папирни рецепти замењени електронским , као и електронске књижице, тако се јавила и потреба за рачунарима и лап-топовима, како би се брже реализовале потребе пацијената.

Данас је председник Привременог органа општине Косовска Митровица Г-дин Александар Спирић уручио 16 лап-топова „Дому здравља“ у Косовској Митровици.

Тим поводом, председник је нагласио: “ Дом здравља“ , као примарни облик здравствене заштите наших суграђана, увек и у свему је први. Као примарни облик здравствене заштите мора увек да буде у служби својих пацијената . Зато смо ми, као Локална самоуправа, препознали њихову потребу за модернијим али и основним начином рада и у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију успели да обезбедимо 16 лап-топова, који ће много олакшати рад нашим здравственим радницима, обзиром да су папирне здравствене рецепте заменили електронски. Ово је још један показатељ да смо чврсто повезани са државом Србијом и да се налазимо у њиховом систему. Све ово представља део свеобухватног пакета мера помоћи грађанима на Косову и Метохији а на иницијативу председника Александра Вучића.

Још једном бих да захвалим директорки Дома здравља- Миљани Николић и њеним радницима, што су својом сложношћу и одлучношћу показали чврсту жељу да остану овде и сачувају државне институције на овим просторима.“

Директорка “ Дома здравља“  – Миљана Николић се захвалила председнику на поклонима, подршци и на свему ономе што препознају када им је нешто потребно, напоменувши да ће овај вид помоћи много олакшати рад здравственим радницима а пацијентима омогућити бржи вид здравствене неге и заштите.

Служба за односе са јавношћу

Comments are closed.