Новости

Додељени сертификати геронто домаћицама

Додељени сертификати геронто домаћицама

Подршка старим и немоћним лицима спроводи се на подручју Kосмета у готово свим српским срединама кроз пројекте које реализујемо, истакао је председник Привременог органа Александар Спирић на додели сертфиката геронто домаћицама које су прошле обуку и стекле право да буду ангажоване кроз програме које спроводи Kанцеларија за Kосово и Метохију, Општина Kосовска Митровица и Министарство рада и социјалне политике.

„Ово је јасан показатељ да држава Србија и сви државни органи су одлучни да помогну српском становништву,а пре свега на пољу запошљавања младих људи, а и као подршка и помоћ старим и немоћним лицима. Овде се ради о два кључна програма, један се односи на стара и немоћна лица кроз геронто домаћице , а други кроз подршку деци са посебним потребама, и она се огледа кроз личног пратиоца“ рекао је Спирић.

Наш заједнички циљ да у наредном периоду у сарадњи са Министарством рада и социјалне политике , Владом Републике Србије и Kанцеларијом за Kосово и Метохију успемо да овај програм буде настављен и у годинама пред нама, јер показује се као успешан. Настојаћемо да улажемо максималне напоре да се створе боље прилике и квалитетнији амбијент за живот свих људи на простору Kосмета и наша одлучност се из дана у дан огледа кроз подршку и помоћ свим појединцима, истакао је председник Привременог органа.

Божидарка Димитријевић, координаторка програма геронто домаћица истакла је да је задовољна успешно реализованим програмом и да су сертификати Републичког завода за социјалну заштиту додељени како онима који су ангажовани на програму, тако и оним који нису. „Надамо се да ће и онима који нису ангажовани помоћи да нађу посао“ и изразила очекивање да ће се овај програм наставити наредних година. Димитријевић је на сарадњи захвалила председнику Привременог органа Александру Спирићу и Kанцеларији за Kосово и Метохију.

Kроз програме обуке прошло је укупно 170 лица, од којих 70 за програм геронто домаћица.

Извор, фото: Радио Kосовска Митровица

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©