Новости

Дочекајмо Божић у духу мира и толеранције

Дочекајмо Божић у духу мира и толеранције

Митровчани и целокупан српски народ, ма где били  никада нису заборавили важност и симболику рођења Сина Божијег -Исуса Христа као ни дане који му претходе. Увек сложно, заједно, са вером у Бога и боље сутра Срби су прослављали све своје православне празнике.

Привремени орган Општине Косовска Митровица  увек и свуда са својим народом, чак и у овим турбулентним и за српски народ можда најтежим временима прославља Бадњи дан, у недељу , 06.01.2019.године са почетком у 12 сати на Тргу кнеза Лазара. Заједно , јединствено и како само Срби то умеју када се сложе и како то вековни српски обичаји налажу уз кувану ракију, кувано вино, печену рибу, уз пригодан културно-уметнички програм  :КУД “Косовски божур”, Алексу Раденковића, Бобу Ракића и маестралног Дејана Петровића са својим “Биг бендом”.

Наши стари српски обичаји налажу и ломљење чеснице коју је ће умесити пекара “Колашин” а за коју је 15 златника обезбедила Унија пекара Србије.

Прославимо заједно, мирно, сложно, достојанствено, јединствено Бадњи дан и дочекајмо дан рођења Сина Божијег -Исуса Христа у духу мира и толеранције.

Мир Божји, Христос се роди !

Служба за односе са јавношћу

 

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©