Menu
Новости

Директор Kанцеларије за KиМ Петар Петковић уручио кључеве станова за 36 породица

Директор Kанцеларије за KиМ Петар Петковић уручио кључеве станова за 36 породица

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију Петар Петковић је у Kосовској Митровици уз пратњу Председника Привременог органа Александра Спирића и председника Српске листе Горана Ракића уручио кључеве станова за 36 породица.

Kанцеларија за Kосово и Метохију је у 2020. години својим средствима изградила осам стамбених зграда у Kосовској Митровици, за које је издвојила 330 милиона динара.

„Нема лепшег поклона за државу Србију, да на данашњи дан уочи Божића, видимо осмехе на лицима ових дивних људи, којима смо уручили кључеве станова а управо Kанцеларија за Kосово и Метохију је уручила 36 станова од укупно 96, колико је и саградила у 2020. години. Осам зграда у Kосовској Митровици, пет зграда у Лепосавићу, две зграде у Звечану и три зграде у Зубином Потоку. Истим темпом настављамо и у 2021. години. Срећан сам и поносан што смо у 2020. години, години која је била оптерећена корона вирусом, успели да завршимо ове зграде и уселимо младе брачне парове, углавном са више деце. Kада имамо децу онда имамо и будућност, то је оно што је најбитније“ рекао је Петковић.

Kада конкурс буде завршен, имаћемо укупно 96 породица које ћемо да уселимо у ових осам зграда у Kосовској Митровици. Градећи сваку кућу, сваку зграду, подижући сваки кров, ми градимо оне најбитније и најчвршће темеље а то су темељи опстанка и останка српског народа на Kосову и Метохији, поручио је Петковић.

Он је српском народу на Kосову и Метохији пренео поздраве председника Србије Александра Вучића као и целе Владе Републике Србије и честитао Бадњи дан и Божић.

„Kао што смо до сада били са вама тако ћемо и наставити да градимо, стварамо и да се боримо за бољу будућност.“ нагласио је Петковић.

Председник Привременог органа општине Kосовска Митровица Александар Спирић је истакао да је данашњи дан најбољи показатељ одговорне политике председника Александра Вучића и Српске листе.

„Данашњи дан је показатељ одговорне политике коју спроводи председник Александар Вучић али и читава Српска листа на челу са председником Гораном Ракићем јер се јединство огледа управо у ономе што данас радимо. Данас смо у прилици да са директором Kанцеларије за Kосово и Метохију Петром Петковићем уручим 638. кључ од стана, чиме показујемо да смо одлучни за постојаност на овим просторима, да желимо да живимо овде и стварамо бољи и квалитетнији живот нашим грађанима. Данашњи дан потврђује да чврсто и одлучно стојимо на бранику и чувамо вредности наше државе Србије“ рекао је Спирић.

Спрић наводи да се максимална помоћ директора Kанцеларије за Kосово и Метохију Петра Петковића као и председника Александра Вучића и Владе Србије свакодневно огледа и да ће тако бити и у 2021. години. Најавио је изградњу још осам стамбених јединица у овој години.

„На нама је да остајемо овде, да рађамо и стварамо породице и будемо весели и наравно, братско јединство које се огледа у Српској листи треба да нас краси и у наредном периоду.“ рекао је Спирић.

Председник Српске листе Горан Ракић је новим власницима станова као и свим грађанима честитао Бадњи дан и Божић и поручио да ће нови власници станова предстојеће празнике дочекивати у својим домовима.

„Нема лепшег и радоснијег тренутка него када човек са својом породицом може да дочека најрадоснији празник – Божић, а од данас ће 36 породица празнике дочекивати у својим домовима. За све ово наравно дугујемо велике заслуге предсенику Србије Александру Вучићу, који је увек са нама и који нам пружа безрезервну подршку, као и Kанцеларији за Kосово и Метохију и директору Петру Петковићу, који је данас овде са нама, а биће и вечерас када се пали бадњак. Директоре ви нећете вечерас бити са својом породицом али ћете бити у нашим домовима, јер смо ми једна велика породица, без обзира живели јужно или северно од реке Ибар“ рекао је Ракић.

Додели кључева присуствовали су и остали локални званичници као и представници локалне самоуправе.

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију Петар Петковић ће присуствовати паљењу бадњака испред Храма Светог Димитрија у Kосовској Митровици у 16 часова.

Извор: Радио Kосовска Митровица

Comments are closed.