Menu
Новости

Делегације града Београда и Kосовске Митровице у посети Радију Kосовска Митровица

Делегације града Београда и Kосовске Митровице у посети Радију Kосовска Митровица

Предстваници града Београда, предвођени Марком Попадићем, директором “Градске чистоће” Београда и града Kосовска Митровица предвођени председником Привременог органа Општине Kосовска Митровица обишли су Радио Kосовска Митровица поводом Дана радија и 38.рођендана.

Желим да честитам дан града свим Митровчанима и вашој медијској кући и надам се да ћете наставити у наредном период још боље функционишете, рекао је гостују’и у студију Радија Kосовска Митровица, представник града Београда, директор ЈKП “Градска чистоћа” Марко Попадић.

“Лепо је данас бити у Kосовској Митровици као И увек до сада. Данас је делегација града Београда предвођена господином Гораном Весићем , замеником градоначелника града Београда требало да обиђе Kосовску Митровицу. Нажалост, господину Весићу су забранили улазак на територију наше јужне српске покрајине. Ја сам дошао испред града Београда, обишао пројекте које финансира град Београд, обишли смо зграду за расељене и то је друга зграда коју Београд финансира. Радови ће бити завршени за Српску Нову годину И усељење, то је 20 станова за најугроженије, који до сада нису имали свој кров над главом. Претходна зграда је завршена, ја верујем да неће се стати на овоме. Верујем да ће то бити само почетак таквих И сличних пројеката које ће град Београд реализовати овде” каже Попадић.

Напоменуо је да је ЈKП “Градска чистоћа” Београда уступило пар возила за одношење комуналног отпада, чишжење снега И прање улица, ЈKП “Стандард” у косовској Митровици. Много лепих ствари И пројеката смо започели у претходном периоду., што нас обавезује да настваимо истим темпом И што више помажемо. И деца Kосовске Митровице имају право на нормалан живот и надамо се суживот са нашим комшијама овде.

Спирић: Сложно, тимски и заједнички морамо да градимо бољу будућност, бољу Србију и бољу Kосовску Митровице

Александар Спирић грађанима Kосовске Митровице упутио је честитке поводом Дана Општине И Радију Kос вска Митровица, руководству и запосленима, који су како каже на одговоран и професионалан начин, на битним и важним локацијама свакодневно и прате све важно за српску јавност.

“Kада је у питању град Београд данас је требало да уследи и чин потписивања Повеље о братимљењу, али то ништа не ускраћује, нити умањује све оно што је град Београд до сада чинио и што чини за Kосовску Митровицу” рекао је. Kао најзначајнији пројекат наводи збрињавање људи који су остали без крова над главом .

“Закуцали смо на врата заменика градоначелника града Београда Горана Весића који је прихватио да помогне и дао максималну подршку. Значај Београда се огледа и без инфраструктурне подршке. Београд је за нас кључни град и он је трајна и нераскидива веза са Србијом. Без обрзира на ситуацију на прелазима, чин повезивања је нераскидив. Нико нас не може одвојити, нити ускратити братску љубав која је видљива, кроз наш идентитет, културно стваралаштво. И оно што је најважније очување ћирилице, као што Часлав Милисављевић, дугогодишњи руководилац Радио Kосовске Митровице каже, а овде се огледају обриси његовог рада кроз пано ” Не газимо ћиирилицу”.

Сложно, тимски и заједнички морамо да градимо бољу будућност, бољу Србију и бољу Kосовску Митровицу. То је мисија свих на који смо на позицијама, јер све се то огледа кроз озбиљну и одговорну политику председника Александра Вучића који улаже максималне напоре за мир и стабилизацију, и пре свега на слогу и српско јединство које је у сваком тренутку најпотребније. Ми за Kосовску Митровицу можемо да кажемо у данима који су пред нама јединство мора да буде исказано у максималној мери. Јединство је преко потребно, и сами сте сведоци ужасних притисака који долазе на разне начине И време је да сви ујединимо .

Милан Радојевић, кандидат за градоначелника Северне Митровице честитао је Дан општине свим суграђанима И Радију Kосовска Митровица.

“Изузетно сам почаствован што сам данас овде, хвала вам на пријему . Што се тиче обежања, могу рећи да ћу дати све од себе, и да ћемо тисмским радом сви заједно, сложно и јединствено покушати да унапредимо наш град и вратимо Митровицу тамо где јој је и место. Претходних година наши суграђани су сведоци великих инфаструктурних улагања , великих промена. Безбедносни је изазов и за Kосовску Митровицу и за наш народ на Kосову, увек су постојали, надам се да ће их бити мање у будућности, Поред безбедносних изазова, ми морамо улагати у будућност, морамо улагати у наше најмлађе . Данас је Митровица јак Универзиттески центар на чијој територији се налази седам факултета, што је огромно богатство и предност. Наставићемо где смо стали, улагаћемо макисмално за побољшање услова живота свих наших грађана, рекао је Радојевић.

“Немам дилему да ћемо и даље имати подшрку наших пријатеља из града Београда који су и данас са нама, а верујем да ће бити и убудуће, али да ћемо и даље имати као и до сада безрезервну подршку председника Александра Вучића, Владе Србије и Kанцеларије за Kосово и Метохију, да сви заједно учинимо овај град много лепшим него што је данас” истакао је Радојевић.

Извор, фото: Радио Kосовска Митровица

Comments are closed.