Новости

Деца су наш понос и наша будућност

Деца су наш понос и наша будућност

У лесковачком културном центру јуче и прекјуче је одржан шести по реду ” Фестивал сценских минијатура” који је карактеристичан по томе што на њему, деца узраста 5-15 година могу да прикажу кратке игране форме као што су  драмулети, игрокази, плесне и акробатске тачке, пантомиме…Преко 20 екипа из Краљева, Ваљева, Пожаревца, Зајечара…узело је ућешће на овом фестивалу а међу њима и предшколци ПУ”Даница Јарамаз” из Косовске Митровице. До овог такмичења су стигли захваљујући пре свега свом раду али и финансијској подршци и помоћи Привременог органа општине Косовска Митровица и председника Г-дина Александра Спирића чији је приоритет улагање у децу. Председник Спирић је овим поводом поручио :

“Драги малишани, поносан сам што сам део свих Вас, Вашег одрастања и Вашег васпитањвља.

Ово прво место које сте освојили, за све нас предстаа и радост и понос и срећу јер знамо у шта улажемо и како нам враћате. Ви сте наши амбасадори доброте и знања, јер сваким својим поступком, сваком изговореном речи Ви показујете колико , иако још малени, понос и свету крв Немањића коју у себи носите. Ви сте анђели које ћемо неговати и чувати а заједно са Вама традицију и идентитет поносног српског , косовског рода.
Хвала Вам !”

На овом такмичењу је изведено 19 представа и 5 миник Спнијатура у којима су учествовали  малишани из целе  Србије.

Иако су по први пут учествовали у овом такмичењу предшколци ПУ”Даница Јарамаз”су освојили прво место драмским наступом “Осам векова кроз небеско царство” који је својим анђеоским гласом зачинила професорка соло певања Музичке школе “Миодраг Васиљевић” – Јелена Спирић. Деца су исказала своје умеће, своје знање и косовски дух а све захваљујући труду својих васпитачица.

У програму су одржане ликовне радионице, дружење са песницима и писцима као и ликовна изложба.

Наша жеља је да наставе са низањем својих успеха и да ово буде само прва степеница у њиховим успесима.

Служба за односе са јавношћу

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©