Novosti

Deca-pokretačka snaga i moć

Deca-pokretačka snaga i moć

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica G-din aleksandar Spirić danas je ugostio mališane PU “Danica Jaramaz”, osnovce i učenike škole “Kosovski božur”.

Danas se obeležava “Dan otvorenih vrata” u okviru Dečje nedelje koja ove godine nosi slogan “Da pravo svako uživa dete lako”. Inače ove godine je 30.Konvencija o pravima deteta.

Predsednik Spirić je istakao: “Deca su naša budućnost, naša svetla tačka u ovim turbulentnim vremenima. Ponosan sam što su danas ovde sa nama, što mogu da vide kako izgleda opština odakle sve počinje-od njihovog matičnog broja pa preko vrtića, škole, fakulteta, braka pa rođenja njihove dece. Lokalna samouprava zajedno sa Vladom Republike Srbije, predsednikom Aleksandrom Vučićem, Kancelarijom za Kosovo i Metohiju i direktorom Markom Đurićem brine o svakom svom građaninu ponaosob, naročito o deci, trudi se da im ulepša svaki dan i omogući mirniji san, a za sve to su nam potrebni mir, tolerancija i sloga.

U okviru ove nedelje vi ste pokazali svoje umeće, znanje i kreativnost što ćemo sutra imati prilike i da vidimo na drugom “Festivalu dečjeg stvaralaštva” u Mitrovačkom dvoru. A na svom znanju treba da nastavite da radite jer je ono temelj vašeg identiteta.

Decu treba čuvati, negovati i voleti ne samo ove sedmice koja je podređena njima već i svakog minuta i časa svog života, jer deca su naša najveća pokretačka snaga i moć. ”

Dugogodišnji radnik Odeljenja Društvenih delatnosti -Snežana Gvozdić takođe je govorila o Dečjoj nedelji, o svemu što se ove nedelje dešava u školama i vrtićima, najavivši mnogo aktivnosti, izložbi, takmičenja i puno poklona.

Deca su takođe pozdravila predsednika Privremenog organa i odrecitovala pesmicu o dečjim pravima.

 

Služba za odnose sa javnošću

 

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©