Новости

Деца-покретачка снага и моћ

Деца-покретачка снага и моћ

Председник општине Косовска Митровица Г-дин александар Спирић данас је угостио малишане ПУ “Даница Јарамаз”, основце и ученике школе “Косовски божур”.

Данас се обележава “Дан отворених врата” у оквиру Дечје недеље која ове године носи слоган “Да право свако ужива дете лако”. Иначе ове године је 30.Конвенција о правима детета.

Председник Спирић је истакао: “Деца су наша будућност, наша светла тачка у овим турбулентним временима. Поносан сам што су данас овде са нама, што могу да виде како изгледа општина одакле све почиње-од њиховог матичног броја па преко вртића, школе, факултета, брака па рођења њихове деце. Локална самоуправа заједно са Владом Републике Србије, председником Александром Вучићем, Канцеларијом за Косово и Метохију и директором Марком Ђурићем брине о сваком свом грађанину понаособ, нарочито о деци, труди се да им улепша сваки дан и омогући мирнији сан, а за све то су нам потребни мир, толеранција и слога.

У оквиру ове недеље ви сте показали своје умеће, знање и креативност што ћемо сутра имати прилике и да видимо на другом “Фестивалу дечјег стваралаштва” у Митровачком двору. А на свом знању треба да наставите да радите јер је оно темељ вашег идентитета.

Децу треба чувати, неговати и волети не само ове седмице која је подређена њима већ и сваког минута и часа свог живота, јер деца су наша највећа покретачка снага и моћ. ”

Дугогодишњи радник Одељења Друштвених делатности -Снежана Гвоздић такође је говорила о Дечјој недељи, о свему што се ове недеље дешава у школама и вртићима, најавивши много активности, изложби, такмичења и пуно поклона.

Деца су такође поздравила председника Привременог органа и одрецитовала песмицу о дечјим правима.

 

Служба за односе са јавношћу

 

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©