Новости

Дечји фестивал забавне музике сутра у Дому културе у Звечану

Дечји фестивал забавне музике сутра у Дому културе у Звечану

Данас је у сали за састанке Општине Косовска Митровица одржана конференција за штампу поводом дечјег фестивала забавне музике „Цвркути са Ибра“који ће се одржати у четвртак, 14.06.2018.године у биоскопској сали Дома културе у Звечану. Конференцији су присуствовали Председник Привременог органа Општине Косовска Митровица Г-дин Александар Спирић и Директор Установе за спорт,омладину и специјализоване услуге Г-дин Петар Трајковић.

Овај 16.по реду фестивал је организовала Установа за спорт,омладину и специјализоване услуге а под покровитељством Привременог органа Општине Косовска Митровица уз многобројне медијске спонзоре.

Конференцију је отворио Председник Привременог органа Општине Косовска Митровица   Г-дин Александар Спирић,најпре се захваливши новинарима на доласку. Овом приликом он је рекао:“Привремени орган Општине Косовска Митровице наставља да континуирано ради на побољшању живота младих,поготово деце и наш основни и главни циљ је да се нашој омладини и деци омогући безбрижно детињство и да учествују у свим важним и одлучујућим стварима у граду.“Цвркути са Ибра“је један од значајних догађаја за саму Косовску Митровицу и за музичку школу и велики број деце која свој таленат исказују  на најпозитивнији и најбољи начин,кроз ову манифестацију.Занимљиво и интересантно за овај фестивал је искључиво певање уживо,јединствен је у целој Србији а сличан је фестивалу у Италији.То свакако показује да Косовска Митровица,у културним дешавањима ,не заостаје за многим већим центрима не само у Србији већ и шире.Наставићемо и даље да улажемо у младост и децу јер су они перспектива,поготово у таленте,кад је у питању и спорт и музика и култура.Установа за спорт и омладину дала је свој допринос  и максимум да  и ове године буде више него величанствен  догађај. И верујем да ће сутра грађани Косовске Митровице и Звечана уживати у аутентичним  и оригиналним изведбама у категоријама –Мини-и –Тини- а ми смо  ту да финансијски и на све друге начине подржимо ове и сличне догађаје. Овде се осликава и образовни систем јер Музичка школа за основно и средње образовање  оставља печат када је у питању и ова манифестација. Морамо више радити када су у питању млади људи и омогућити им разне секције које ће допринети да имамо једну позитивнију слику града.

Вредност „Цвркута са Ибра „ је 1.200.000,00 динара што је и предвиђено буџетом.А овај фестивал се одржава,сада већ традиционално,14.06.мало пред школски летњи распует.“

Директор Установе за спорт ,омладину и специјализоване услуге је говорио мало више о самом фестивалу и том приликом истакао:“Поред свих спонзора и пријатеља,наш најважнији партнер је Привремени орган Општине Косовска Митровица.Имаћемо 18  композиција,   9  у    –Мини- и 9 у –Тини –категорији. Имаћемо по 3 награде у свакој категорији.Главна награда је награда публике која ће гласати уписијући број композиције на полеђини своје улазнице.Карте су бесплатне.Оцену композиције,музике,текста  и аранжмана оцењиваће наш стручни жири,који се и ове године састоји од најеминентнијих имена и познавалаца музике нашег града.Желимо да уложимо у таленат и младост,желимо да будемо најбољи.“

Служба за односе са јавношћу

Comments are closed.

Copyright & design reserved to: PATRO© 2015