Новости

Дан отворених врата општине Косовска Митровица

Дан отворених врата општине Косовска Митровица

Сваки четвртак за општину Косовска Митровица представља „Дан отворених врата“. То је дан када председник Привременог органа општине Косовска Митровица Г-дин Александар Спирић, прима странке и са њима решава проблеме у складу са могућностима општине.

Тако је и овог четвртка ходник био пун странака са различитим захтевима и причама. Председник је данас примио преко сто странака.

„ Данас смо ту, у служби својих грађана, да саслушамо сваки њихов проблем, сваки њихов захтев и помогнемо колико то можемо. Данас су ту и начелник Општинске Управе – Саша Петровић, директор Центра за социјални рад – Дејан Ђиновић и начелник Инспекције општине Косовска Митровица – Бојан Топличевић, а ми ћемо заједно, као тим,  покушати да решимо што више захтева. Наш основни проблем је незапосленост. И ту ћемо се трудити да дамо свој допринос кроз Локални акциони план, где ћемо за око 50 лица омогућити стручно оспособљавање. У првом кварталу омогућили смо много помоћи за лечење, за станове, пружили социјалну и правну помоћ… У свеобухватном пакету мера помоћи Владе Републике Србије и на иницијативу председника Александра Вучића, ове године ћемо изградити још 10 стамбених зграда, чиме ћемо обезбедити „кров над главом“ за око 120 породица. Врата општине су увек отворена за све наше грађане!“-закључио је председник Привременог органа општине Косовска Митровица.

Радмила Шмигић-Шапић, којој је скоро цела породица киднапована у рату и за чију се судбину ништа не зна још увек, обратила се молбом за запослење за унука. Како имају пребивалиште на територији општине Звечан, тако да  их је председник упутио тамо. Јосифовић  Боривоје се обратио захтевом за гарсоњеру али и новчану помоћ за операцију, а председник је омогућио једнократну новчану помоћ у износу од 10.000 динара и упутио га Центру за социјални за помоћ у решавању стамбеног питања;  Радовановић Марија и њен супруг не раде нигде, имају двоје деце и живе заједно са његовом мајком у стану од 28 квадрата. Замолила је за проширење стамбене јединице, јер жели још деце… само су неки од захтева којима су се данас грађани обратили председнику.

Наставља се са радом са странкама !

Служба за односе са јавношћу

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©