Новости

„Дан отворених врата“ – најмлађи гости општине Косовска Митровица

„Дан отворених врата“ – најмлађи гости општине Косовска Митровица

У оквиру Дечје недеље наши најмлађи суграђани – основни и предшколци, данас су посетили општину Косовска Митровица, а на пријему код председника Привременог општинског органа Александра Спирића додељене су награде за најбоље ликовне и литерарне радове на тему овогодишње Дечје недеље “Градимо мостове међу генерацијама”.
У оквиру завршне активности овогодишње Дечје недеље – Дан отворених врата, наши најмлађи суграђани упознали су се са начином рада и надлежностима локалне самоуправе.

Председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић истакао је да сви заједно морамо радити на обезбеђивању услова за безбрижно детињство и одрастање деце, као и за њихово квалитетно образовање.

Спирић је рекао и да је ова недеља показатељ да увек требамо увазавати једни друге, али да то требамо чинити и током године и уопште у животу.

“Ова недеља је потврда да требамо уважити једни друге, од најмлађих па све до најстаријих генерација. Оно на чему требамо сви да радимо, од родитеља до просветних радника, јесте култура, како бисмо имали поштовања једни према другима” – рекао је Спирић.

Осим тога што су учествовали у свим спортским, културним и социјалним активностима, деца су током недеље имала задатак да на тему Дечје недеље “Градимо мостове међу генерацијама” учествују у изради ликовних радова и креирању захвалница у категорији литерарних радова.

Ауторима најбољих радова уручене су награде у три категорије – награда за колективни учинак, која је припала О.Ш. “Влада Ћетковић”, као и награде за најбоље радове од 1-4 и од 5-8 разреда.

Јована Јовановић, ученица петог разреда ОШ “Свети Сава” добила је награду за најбољи литерарни рад.

“Нисам очекивала награду, обзиром да је било много дивних радова” – казала је Јована.

Општину Косовска Митровица данас су посетили ученици свих основних школа са подручја града, малишани који похађају предшколски програм у ПУ “Даница Јарамаз”, као и штићеници Школе за основно и средње образовање “Косовски божур”.

Дечја недеља традиционално се организује прве недеље октобра, а ове године одржана је под слоганом “Градимо мостове међу генерацијама, за радост сваког детета”.

      

 

Извор:Контакт плус радио

Comments are closed.

Copyright & design reserved to: PATRO© 2015