Menu

Цвеће на места страдалих 17. марта

Полагањем цвећа на местима где су пре десет година, хитцима из снајперског оружја убијени Боривоје Спасојевић и Јана Тучев, челници општине северна Косовска Митровица , представници бораца и породица, подсетили су на страдање Срба.

Цвеће на места страдалих 17. марта

Специјални саветник директора Канцеларије за Косово и Метохију и градоначелник северне Митровице Горан Ракић истакао је и да забрана доласка министра задуженог за Косово и Метохију Александра Вулина показује да погром и терор над Србима трају и данас.

„Убиства, отимање имовине, протеривање са вековних огњишта, представљају егзистенционалне проблеме Срба за које нико никада није одговарао. Време је да сваки злочин над Србима добије име и презиме – рекао је Ракић.

„Бол, туга и патња присутни су и после десет година од погрома над српским становништвом. Злочинци и налогодавци нису откривени и кажњени, иако знамо са које стране је дошао талас насиља. Наша је обавеза да никада не заборавимо страдале и учинимо све да се више никада и нигде не понови 17. март и погром над Србима – рекао је председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић.

„Тражимо од представника Међународне заједнице да се открију налогодавци и они који су одговорни за страдање српског народа на Косову и Метохији, да се протеранима омогући повратак на своја огњишта, а цркве, манастире и гробља која су оскрнављена и порушена да се изграде и обнове – рекао је Спирић.