Новости

Будимо достојни Светог Саве и наших предака

Будимо достојни Светог Саве и наших предака

У сусрет недељи Светог Саве данас су се у канцеларији Црквене општине састали председник Привременог органа општине Косовска Митровица – Александар Спирић, директори Градске библиотеке “Вук Караџић” и Културног центра “Драгица Жарковић”- Милан Михајловић и Миодраг Радомировић, професор и диригент Црквеног хора “Бранислав Нушић”- Петар Ракић и протајереј ставрофор – Милија Арсовић.
Оно о чему су они разговарали и договарали се јесте недеља Светосавља , свечана академија и наставак рада зграде духовне академије.
Председник Спирић је овом приликом истакао : ” Епархија рашко -призренска, Црквена општина Косовска Митровица, Храм Светог Димитрија и свештенство имају важну улогу за опстанак српског народа на простору Косова и Метохије и самог града. Уједињени и сложни морамо да наставимо даље, да будемо достојни Светога Саве и свих наших предака. Светосавски пут је оно што нас опомиње да треба да водимо бригу једни о другима. Данас смо се овде окупили са установама културе са којима смо направили план о свим културним активностима, што ће не само за Косовску Митровицу -признат град културе већ и за сваког појединца представљати још један степеник уздизања у домену културе. Овде се нећемо зауставити ! Као Локална самоуправа уз подршку, разумевање и помоћ Владе Србије и председника Вучића завршићемо зграду Духовне академије која јесте приоритет, имајући у виду да су све наше установе културе остале без својих просторија у рату 1999.године. Завршетком радова ове Духовне академије у много чему ће се побољшати стандард и духовности и културе, а ми смо ту да заједно , јединствено у данима , месецима и годинма које су пред нама, радимо и очувамо пре свега породицу; сачувамо и ојачамо веру али и сачувамо наш српски идентитет на овим вековним просторима.
Протајереј-ставрофор Милија Арсловић се захвалио председнику Спирићу на подршци и иницијативи да се окончају радови на Духовној академији , под благословом владике епархије рашко-призренске Господина Теодосија што ће имати велики значај не само за град, грађане већ и за читав православни род.
Директор Градске библиотетке”Вук Караџић”-Милан Михајловић најавио је академију посвећену првом српском Архиепископу и просветитељу Светом Сави за недељу, 26.01.2020.године.

Служба за односе са јавношћу

1

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©