Novosti

Ambasadori znanja predstavljaju nas u najlepšem svetlu svuda i uvek – Spirić

Ambasadori znanja predstavljaju nas u najlepšem svetlu svuda i uvek – Spirić

Treću godinu zaredom Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica organizuje tradicionalnu manifestaciju pod nazivom ” Ponos grada” na kojoj nagrađuje sve uspešne i vredne učenike osnovnih i srednjih škola kosovsko-mitrovačkog okruga ne samo iz oblasti obrazovanja već i iz oblasti sporta i kulture . Ove godine je za sva takmičenja na okružnim i republičkim nivoima uloženo 3,500,000.00 dinara.  Privremeno organ opštine Kosovska Mitrovica je uvek cenio rad i isti nagrađivao, davao maksimalnu podršku i predstavljao “odskočnu dasku” za svaki budući uspeh.

Program je otvoren intoniranjem  državne himne ” Bože pravde” koju je izveo hor OŠ “Sveti Sava”, a zatim nastavljen obraćanjem predsednika Privremenog organa opštine G-dina Aleksandra Spirića, čoveka koji je najzaslužniji za nagrađivanje rada i truda. Ovom priliko on je istakao : ” Ponosan sam što sam deo ove manifestacije koja se zove “Ponos grada” i na svu našu decu. Uloženo je 3,500,000.00 dinara za sva ova takmičenja na republičkom i okružnom nivou koja su zaista urodila plodom i koja su dala “krila”našoj deci da nižu ovakve rezultate . Oni su se borili, vredno učili, upijali znanje od svojih profesora i nastavnika i prikazali svoj grad u najlepšem mogućem svetlu. Danas kada se suočavamo sa  životom kojim živimo, u ovim turbulentnim vremenima, treba da imamo jasan cilj ispred sebe a to je deci pokazati pravi put i naučiti ih osnovnim životnim vrednostima i  istoriji našeg postojanja. A mi smo tu da ih usmeravamo, podržavamo i savetujemo. ” Zatim je naglasio da u svemu imamo maksimalnu podršku Vlade Republike Srbije , predsednika Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Predsednik Aleksandar Spirić je zatim uručio nagrade ambasadorima znanja Kosovske Mitrovice.Najpre su uručene novčane nagrade kao podsticaj da nastave da nižu uspehe.

Bilo je učenika koji su svoju svetranost i znanje pokazali iz više oblasti.  Među njima se ističu : Danilo Spirić, učenik OŠ”Sveti Sava” koji je osvojio prva mesta na okružnim takmičenjima  iz tehničko-informatičkog obrazovanja i naučno-tehničkog stvaralaštva u disciplini-raketno modelarstvo, Darija Mašković,učenica trećeg razreda Gimnazije na okružnom takmičenju  recitatora “Pesniče naroda mog”prvo mesto i  na republičkom takmičenju recitatora u Valjevu treće mesto, zatim Anđela Babincev učenica sedmog razreda OŠ”Branko Radičević”osvojila je prvo mesto na okružnom takmičenju iz srpskog jezika i književnosti, drugo mesto na republičkom takmičenju iz hemije, treće mesto na okružnom iz matematike, drugo mesto na violini na republičkom takmičenju, Luka Prlinčević maturant OŠ”Branko Radičević” prvo mesto na okružnom takmičenju iz matematike, prvo mesto na okružnom takmičenju iz tehničkog i informatičkog obrazovanja, prvo mesto na okružnom takmičenju naučno- tehničkog stvaralaštva u disciplini aviomodelarstvo, Dunja Đurić učenica OŠ”Sveti Sava” prvo mesto na okružnom takmičenju ” Pesniče naroda mog” i prvo mesto na okružnoj smotri recitatora  u Valjevu ….

U ime svih učenika, profesora i direktora prisutnima se zahvalila i direktorka Medicinske škole sa  domom učenika-Marina Biševac istakavši značaj ove tradicionalne manifestacije uputivši reči predsedniku Privremenog organa G-dinu Aleksandru Spiriću: “Srećni smo i ponosni što imamo ovakvog čoveka koji nas vodi .”

Ovogodišnji “Ponos grada”je zatvoren kompozicijim “Pesma mira” koju je izveo hor OŠ”Sveti Sava” a koji je na muzičkom festivalu horova dece i omladine u Beogradu, “Fedeho”osvojio treće mesto.

Predsednik Privremenog organa je svima nagrađenima poželeo mnogo sreće u daljem životu, mnogo uspeha  i uputio reči hrabrosti svima onima koji nisu učestvovali na takmičenjima da slede njihov put.

 

Služba za odnose sa javnošću

 

 

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©