Новости

Амбасадори знања представљају нас у најлепшем светлу свуда и увек – Спирић

Амбасадори знања представљају нас у најлепшем светлу свуда и увек – Спирић

Трећу годину заредом Привремени орган општине Косовска Митровица организује традиционалну манифестацију под називом ” Понос града” на којој награђује све успешне и вредне ученике основних и средњих школа косовско-митровачког округа не само из области образовања већ и из области спорта и културе . Ове године је за сва такмичења на окружним и републичким нивоима уложено 3,500,000.00 динара.  Привремено орган општине Косовска Митровица је увек ценио рад и исти награђивао, давао максималну подршку и представљао “одскочну даску” за сваки будући успех.

Програм је отворен интонирањем  државне химне ” Боже правде” коју је извео хор ОШ “Свети Сава”, а затим настављен обраћањем председника Привременог органа општине Г-дина Александра Спирића, човека који је најзаслужнији за награђивање рада и труда. Овом прилико он је истакао : ” Поносан сам што сам део ове манифестације која се зове “Понос града” и на сву нашу децу. Уложено је 3,500,000.00 динара за сва ова такмичења на републичком и окружном нивоу која су заиста уродила плодом и која су дала “крила”нашој деци да нижу овакве резултате . Они су се борили, вредно учили, упијали знање од својих професора и наставника и приказали свој град у најлепшем могућем светлу. Данас када се суочавамо са  животом којим живимо, у овим турбулентним временима, треба да имамо јасан циљ испред себе а то је деци показати прави пут и научити их основним животним вредностима и  историји нашег постојања. А ми смо ту да их усмеравамо, подржавамо и саветујемо. ” Затим је нагласио да у свему имамо максималну подршку Владе Републике Србије , председника Александра Вучића и директора Канцеларије за Косово и Метохију.

Председник Александар Спирић је затим уручио награде амбасадорима знања Косовске Митровице.Најпре су уручене новчане награде као подстицај да наставе да нижу успехе.

Било је ученика који су своју светраност и знање показали из више области.  Међу њима се истичу : Данило Спирић, ученик ОШ”Свети Сава” који је освојио прва места на окружним такмичењима  из техничко-информатичког образовања и научно-техничког стваралаштва у дисциплини-ракетно моделарство, Дарија Машковић,ученица трећег разреда Гимназије на окружном такмичењу  рецитатора “Песниче народа мог”прво место и  на републичком такмичењу рецитатора у Ваљеву треће место, затим Анђела Бабинцев ученица седмог разреда ОШ”Бранко Радичевић”освојила је прво место на окружном такмичењу из српског језика и књижевности, друго место на републичком такмичењу из хемије, треће место на окружном из математике, друго место на виолини на републичком такмичењу, Лука Прлинчевић матурант ОШ”Бранко Радичевић” прво место на окружном такмичењу из математике, прво место на окружном такмичењу из техничког и информатичког образовања, прво место на окружном такмичењу научно- техничког стваралаштва у дисциплини авиомоделарство, Дуња Ђурић ученица ОШ”Свети Сава” прво место на окружном такмичењу ” Песниче народа мог” и прво место на окружној смотри рецитатора  у Ваљеву ….

У име свих ученика, професора и директора присутнима се захвалила и директорка Медицинске школе са  домом ученика-Марина Бишевац истакавши значај ове традиционалне манифестације упутивши речи председнику Привременог органа Г-дину Александру Спирићу: “Срећни смо и поносни што имамо оваквог човека који нас води .”

Овогодишњи “Понос града”је затворен композицијим “Песма мира” коју је извео хор ОШ”Свети Сава” а који је на музичком фестивалу хорова деце и омладине у Београду, “Федехо”освојио треће место.

Председник Привременог органа је свима награђенима пожелео много среће у даљем животу, много успеха  и упутио речи храбрости свима онима који нису учествовали на такмичењима да следе њихов пут.

 

Служба за односе са јавношћу

 

 

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©