Новости

Подршка Републике Србије и кроз пуштање у рад регионалног вододвода

Подршка Републике Србије и кроз пуштање у рад регионалног вододвода

 

Видовдан, свети српски празник на северу Косова и Метохије данас је обележен у духу предака али и оних који овде остају и опстају, у овим веома тешким временима за српски народ.

Данас је пуштен у рад регионални водовод за све три општине северног Космета чиме је решен вишедеценијски проблем водоснабдевања . Директор Канцеларије за Косово и Метохију -Марко Ђурић, данас је свечано присуствовао овом чину пуштања у рад регионалног водоводима, иако су му косовске власти ограничиле кретање. Овим поводом он је нагласио : ” Држава Србија реализује 149 пројеката подршке Косову и Метохији, а до краја године та бројка ће се попети на преко 350 различитих пројекта, попут водовода овде, у Зубином Потоку , који данас пуштамо у рад. Водовод је уз много труда, муке и перипетија завршен у овој фази а наставиће се и са изградњом кроз секундарну мрежу којуће такође подржати Реублика Србија….” Своје излагање је наставио тиме како су притисци на Србе велики али они показују своју храброст и јунаштво константно и треба да служе као инспирација за цео српски народ на Косову и Метохији.

Водовод је из акумулације Газиводе, одакле сирова вода стиже у постројење за пречишћавање воде. Транспорт пречишћавања воде се обавља гравитационо од постројења до пумпне станице на 12 км низводно. Тунелом се цевовод преводи са територије Зубиног Потока на територију општине Звечан одакле се гравитационо транспортује до водоводних мрежа у Звечану и Косовској Митровици.

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©