Новости

Братимљење Фоче и Косовске Митровице

Братимљење Фоче и Косовске Митровице

У просторијама ПУ”Даница Јарамаз”данас је,са почетком у 12 сати уприличено братимљење два обданишта-обданиште “Чика Јова Змај”из Фоче и ПУ”Даница Јарамаз”из Косовске Митровице.
У име колектива митровачке предшколске установе,гостима се најпре обратила Директорка ове установе Горица Јевђић-Маринковић истакавши да је ово важан историјски чин,како за Косовску Митровицу тако и за Фочу,јер се годинама негују и чувају братски односи:”Потписивањем ове повеље радићемо не само на добрим и братским односима,већ и на размени искустава у области образовања и васпитања”.
Директорка обданишта”Чика Јова Змај”Слађана Владичић се захвалила на позиву том приликом рекавши:”Очекујем јачање наших односа и наше љубави. Нас спаја необјашњива веза већ годинама.Овим чином радићемо не само на јачању наших већ јаких односа већ и на усавршавању образовања и васпитања”.
Начелник Фоче,који по Уставу Републике Српске има исту функцију и овлашћења као и Градоначелник по Уставу Републике Србије,искрено се захвалио на позиву и гостопримству свима,посебно Председнику Привременог органа Општине Косовска Митровица Г-дину Александру Спирићу том приликом рекавши:”Позивам сав српски народ да остану исти,да се међусобно помажу и братском љубављу покажу своју повезаност. Деца су оно највредније што један народ може да има!”
Председник Привременог органа Општине Косовска Митровица Г-дин Александар Спирић се захвалио гостима,присутнима и Директоркама оба обданишта. Рекао је да је поносан на оволики број деце,као и на дугачку листу чекања за нове полазнике. Рекао је да је баш због тога саграђен нови објекат за нове полазнике али и за нова радна места.
Председник је истакао:”Веза Републике Српске и Косова и Метохије је искрена и нераскидива и јако видљива. Препреке ни баријере не постоје,јер ништа није спречило долазак наших драгих гостију из Фоче.Нас спајају мостови и дуга ,искрена љубав.Српски народ мора бити јединствен,истрајан и сложан,јер само као такви можемо опстати у периоду турбуленције који нам следи. Срећно!”
Испед Удружења васпитача”Мост” Председница Горанка се обратила и рекла:”Дрина и Ибар нас спајају,исте нас муке тиште и иста љубав веже!”
Уследила је размена поклона а након тога су малишани ПУ”Даница Јарамаз”уприличили пригодан културно-уметнички програм који је завршен извођењем химне Косова,песмом”Видовдан”. Председник Привременог органа Општине Косовска Митовица је деци обезбедио једнодневни излет на Копаоник.
Гости су након тога обишли храм “Светог Димитрија” у Косовској Митровици и манастир Соколица. Након свечаног ручка,отишли су пут Фоче и Републике Српске.

 

 

 

 

Служба за односе са јавношћу

Comments are closed.

Copyright & design reserved to: PATRO© 2015