Новости

Ђурић: Влада Србије одобрила додатни пакет помоћи Србима на Косову

Ђурић: Влада Србије одобрила додатни пакет помоћи Србима на Косову

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић каже да је Влада Србије одобрила додатни пакет помоћи и подршке за српски народ на Косову. Ђурић је данас боравио на северу Косова. У Митровици Ђурић је обишао две стамбене зграде које су изграђење за потребе стамбеног збрињавања младих брачних парова са децом и социјално угроженог становништва.

Ове зграде поседују по 12 стамбених јединица, а средства за изградњу у износу од 64 милиона динара обезбедила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Влада Србије је одобрила додатни пакет помоћи и подршке за српски народ на КиМ, пре свега за стамбено збрињавање, за развој пољопривреде, за даљи развој бањско-туристичког и лечилишног комплекса у Бањској, изјавио је директор Канцеларије за КиМ Марко Ðурић.

„Ова одлука Владе има за циљ да пошаље јасну поруку да нашем народу на КиМ и припада и опстанак и останак и будућност са жељом да поправимо услове животе, на начин који нам је доступан“, казао је Ðурић новинарима у Северној Митровици.

„Ове зграде које смо обишли су део великог програма подршке стамбеној изградњи на КиМ. У претходне четири године изградили смо заједно са нашим представницима на Косову, министром Јевтићем 888 стамбених јединица, а на јучерашњој седници смо одлучили да подржимо и додатну изградњу“, казао је Ðурић и додао да ће на северу КиМ изградити ове године још најмање четири такве зграде.

Када је реч о пољопривреди, пакет који је јуче одобрен подразумева петоструко више издвајања средстава за пољопривреду за српске средине на КиМ, казао је Ðурић и додао да ће се кроз програм подстицати и сточарство и ратарство и све оно што може да допринесе опстанку и одрживом економском боравку Срба.

Најавио је да ће у Косовској Митровици у другој половини маја бити одржан велики бизнис форум, на којем ће, према његовим речима, учествовати неке од највећих српских компанија и најзначајнија имена српског бизниса, који ће бити охрабрени и финансијски и на друге начине од Србије да улажу у српске средине на КиМ.

„Очекујем да ће то бити додатни импулс економској одрживости српског народа на КиМ. Све то ће бити рађено са нашим представницима у привременим институцијама и свима онима који су спремни да помогну из других националних заједница и из међународне заједнице, јер је то нешто што је у интересу свих,“- казао је Ðурић.

Марко Ђурић обишао је данас нову пивару у Бањској, за чију је изградњу средства у износу од 25 милиона динара, обезбедила Канцеларија за Косово и Метохију. У Бањској обишао је и објекте у изградњи будућег бањског комплекса „Рајска бања“, које финансира Влада Републике Србије преко Канцеларије за Косово.

 

 

Извор: Радио Контакт Плус

Фотографије: Служба за односе са јавношћу

Comments are closed.

Copyright & design reserved to: PATRO© 2015