Новости

Чланови КУД-а “Косовски божур” на пријему код председника Општине

Чланови КУД-а “Косовски божур” на пријему код председника Општине

Председник Привременог органа Општине Косовска Митровица Александар Спирић примио је данас чланове КУД-а “Косовски божур” из Косовске Митровице  поводом одласка на концерт у Аустрију (покрајина Vorarlberg), у граду Bludenz, под називом „Култура спаја“, а на позив културно-уметничког друштва „Коло“ из Vorarlbergа. Схватајући значај одласка и одржавања концерта у Аустрији председник Привременог органа је издвојио финансијска средства из буџета како би чланови били од 1-5.марта тамо.

“Косовска Митровица је град који је одувек радио на унапређењу културе и стваралаштва што показује и чињеница да су на митровачкој обале пристале многе културно-уметничке манифестације које својом озбиљношћу и изузетним уметничким значајем традиционално красе овај град. Имамо доста младих на сцени, што је добро, јер ће они убрзо стасати у сјајне играче на које ћемо сви бити поносни.Желим вам да на најбољи могући начин представите Митровицу и успоставите сарадњу са другим културно-ументичким друштвима”-истакао је Спирић.

Никола Милошевић, председник КУД-а “Косовски божур” из Косовске Митровице,  захвалио се председнику Спирићу  што је помогао да оду на концерт.

“Припала нам је велика част да будемо део овог великог концерта у граду Bludenz под називом „Култура спаја“, ово је јако значајно за представљање нашег фолклора, наше традиције и културе као и за упознавање културе која је другачија од наше. Редовним приређивањем концерата, наступањима на различитим манифестацијама, КУД “Косовски божур” је допринео развоју културног живота Косовске Митровице, али и на највишем уметничком нивоу презентовао српску музичку и играчку традицију, о чему сведоче бројне награде и признања.”

 

Служба за односе са јавношћу

 

 

Comments are closed.

Copyright & design reserved to: PATRO© 2015