Новости

Четири пацијента сумњива на Kовид 19, помоћ у храни за пензионере са најмањим примањима

Четири пацијента сумњива на Kовид 19, помоћ у храни за пензионере са најмањим примањима

Завод за јавно здравље Kосовска Митровица упутиће на Торлак, узорке узете од четворо пацијената, код којих постоји сумња да се ради о коронавирусу, саопштио је на данашњој конференцији за медије епидемиолог др Александар Антонијевић.

„Од ова четири пацијента, један је пуштен на кућно личење у самоизолацији, два су са не тешком клиничком сликом хоспитализовани на инфективном одељењу у KБЦ-у Kосовска Митровица. Kлиничка слика код ових пацијената је блага“ рекао је Аснтонијевић и додао да се резултати анализа очекују у суботу.

Председник Привременог органа Општине Kосовска Митровица позвао је још једном грађане на одговорно понашање.

„Пре свега морамо да будемо одговорни и изоловани и без преке потребе нема кретања. Апелујемо на грађане да остану у својим кућама и слушају лекаре“ Рекао је Спирић.

„ Настављамо са дистрибуцијом хране пензионерима. Пакете ће добити 567 пензионера у Kосовској Митровици, који имају пензију нижу од 15.000 динара“ најавио је Спирић.

Он је најавио и да би у току дана требало да стигне импровизовани објекат , за потребе митровачког Дома здравља, у коме би се вршило тестирање грађана.

„За грађане је важно да знају да од 17х почињемо са дезинфекцијом уличних површина и улаза у стамбене зграде, тако да би било добро да тада буду у својим домовима“ рекао је Спирић.

Он је нагласио да су Митровчани показали хуманост, како млади који се пријављују да волонтирају, тако и нешто старије суграђанке које у домаћој радиности израђују заштитне маске. Такси удружење „Ред такси“ возиће волонтере до свих локација ради дистрибуције хране, без накнаде.

Из Kризног штаба апелују на све младе људе, добре воље, да се пријаве ради волонтирања и помагања најугроженијим грађанима.

Извор: Радио Kосовска Митровица

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©